Microsoft garandeert meer privacy voor cloud-klanten

'Head in de cloud, feet on the ground!'

Onder druk van Strategic Vendor Management Cloud (SLM Cloud), een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, past Microsoft haar voorwaarden aan om meer privacy voor Cloud-klanten wereldwijd te kunnen garanderen. Julie Brill, Chief Privacy Officer & Corporate Vice President voor Global Privacy and Regulatory Affairs bij Microsoft, heeft een update aangekondigd van de privacybepalingen in de Microsoft Online Service Terms (OST) in hun commerciële cloudcontracten.

Dit resultaat is het gevolg van onderzoek van SLM Cloud naar de naleving door Microsoft van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in 2018 is geïntroduceerd. De bijgewerkte privacybepalingen in de OST komen overeen met de contractuele wijzigingen die SLM Cloud eerder dit jaar volbracht voor het GDPR-conforme gebruik van Microsoft-producten en -diensten voor overheidsinstellingen.

Dit is het eerste belangrijk resultaat van SLM Cloud om een ​​cloudprovider te overtuigen om compliant te zijn met privacywetgeving.

Geïnteresseerd in ons onderzoek en onze gesprekken met cloudproviders over privacy voor overheidsinstellingen? Neem contact met ons op!